De Zorgboog in Aarle-Rixtel

De Zorgboog biedt aan alle generaties een breed pakket aan diensten en expertise in wonen, welzijn en zorg ter ondersteuning van hun kwaliteit van leven, met aandacht voor individuele behoeften.
U vindt de Zorgboog altijd bij u in de buurt; of u nu een consultatiebureau bezoekt, zelfstandig thuis woont of in een woonzorglocatie in Aarle-Rixtel.

Bij ons

* Mariëngaarde
In het hart van Aarle-Rixtel ligt Mariëngaarde, een modern woonzorgcomplex. Er zijn twee groepswoningen voor mensen met een lichamelijke beperking gevestigd, drie kleinschalige woningen voor dementerenden en twee kleinschalige woningen voor jonge mensen met dementie (afdeling De Molendreef). Op de bovenste etage in Mariëngaarde zijn huurappartementen gevestigd.

* Zonnetij
In Zonnetij zijn er appartementen die zich kenmerken door ruimte en licht, waardoor het een aantrekkelijke woonomgeving is voor cliënten. Iedere week is er in Zonnetij een gevarieerd aanbod van activiteiten.

Bij u thuis

De Zorgboog biedt verschillende mogelijkheden voor zorg en ondersteuning thuis, zodat u in uw eigen vertrouwde omgeving zolang mogelijk thuis kunt blijven wonen. De verzorgenden en verpleegkundigen van wijkzorg en wijkverpleging staat voor u klaar. Of u nu hulp nodig hebt bij de dagelijkse verzorging of juist specialistische zorg nodig heeft, bij ons bent u in goede handen. 

Kraamzorg en jeugdgezondheidszorg

Ontspannen en tevreden; zo willen we graag dat jij je voelt. Onze professionele kraamverzorgenden zorgen ervoor dat je volop kunt genieten van je kraamperiode. Ook tijdens en na je zwangerschap kun je bij de Zorgboog terecht voor cursussen en workshops.
Na een zorgeloze kraamperiode nemen de artsen en verpleegkundige van de jeugdgezondheidszorg van de Zorgboog de zorg voor je kindje over. Ouders kunnen een bezoek brengen aan het consultatiebureau voor advies en begeleiding. Het consultatiebureau is gevestigd in de kapel van Mariëngaarde. Tijdens de afspraken wordt gelet op de groei, de algehele ontwikkeling en gezondheid van je kind. Ook voor ondersteuning op het gebied van voeding, verzorging en opvoeding staat het consultatiebureau voor je klaar. Er is wekelijks een weeg- en spreekuur.