Mariëngaarde Aarle-Rixtel

Bosscheweg 20
5735 GV, Aarle-Rixtel


Buiten in de tuin heeft het de allure van een landgoed. Maar Mariëngaarde is meer dan dat. Deze woonlocatie biedt een thuis voor 76 zorgwoningen. Voor mensen die intensieve verzorging nodig hebben tot iemand die het, met een beetje hulp op afroep, nog prima zelf kan. Met ruimte voor privacy en eigen inbreng.

Wonen zonder zorg

Helemaal bovenin Mariëngaarde liggen zes appartementen en drie studio’s. Voor wie het prima nog zelf kan, maar graag hulp wil op momenten die niet te voorzien zijn. Of voor wie graag onder een dak woont met zijn of haar dementerende partner die in een van onze kleinschalige woningen woont. Ook voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking die behoeft hebben aan een veilige beschutte woonomgeving is dit een prima woonplek. Om hier te wonen hebt u geen zorgindicatie nodig.

Wonen met zorg

In Mariëngaarde wonen mensen die langdurige zorg nodig hebben. Zij wonen in drie kleinschalige groepswoningen met elk zeven bewoners. In deze groepswoningen wonen psychogeriatrische bewoners: mensen die beschermd wonen omdat ze bijvoorbeeld dementerend zijn. Daarnaast ken Mariëngaarde twee kleinschalige woningen voor jonge mensen met dementie (afdeling De Molendreef) en twee groepswoningen voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Medisch centrum

Op het terrein van Mariëngaarde ligt de voormalige kapel die is omgevormd tot medisch centrum. Deze historische kapel is mede behouden gebleven door de stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel en biedt onderdak aan een huisarts, tandarts en apotheek. Ook Zorgboog in Balans heeft hier haar intrek genomen. U kunt bij hen terecht voor advies en behandeling voor lichamelijke of psychische klachten die het gevolg zijn van een chronische ziekte of die horen bij het ouder worden.

"Mariëngaarde ligt tegen het centrum van Aarle-Rixtel. Wat deze locatie onder meer zo bijzonder maakt, is de tuin. Het biedt niet alleen een mooi zicht vanuit de woningen, maar ook de mogelijkheid voor een wandeling op eigen terrein."

Gertie Hendriks, locatiecoördinator

9 woningen
25-50 m2
€ 410 - € 633
studio studio 2 slaapkamers 2 slaapkamers aantal woonlagen: 3 aantal woonlagen: 3 aparte berging aparte berging balkon balkon tuin tuin huisdieren toegestaan huisdieren toegestaan brandmeldinstallatie brandmeldinstallatie nabij centrum nabij centrum maaltijdbezorging maaltijdbezorging activiteitenprogramma activiteitenprogramma Zorgboog Schoon Zorgboog Schoon Zorgboog in Balans Zorgboog in Balans

Routebeschrijving