Cookie policy

de Zorgboog gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar zorgboog.nl/cookies. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u de Zorgboog toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze websites. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen
phone icon

19 april 2019

Mirte van Rijt

"Het is een uitdaging om mensen die in een kleinschalige woonvoorziening verblijven, zo goed mogelijk op hun gemak te stellen en zich thuis te laten voelen." Mirte van Rijt, verzorgende IG in St. Jozefparochie, vertelt waarom ze voor de zorg heeft gekozen.

"Tijdens deze opleiding Helpende Zorg en Welzijn heb ik verschillende stages gelopen, zoals in de kinderdagopvang, de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg. Door deze ervaringen kwam ik erachter dat ik de ouderenzorg het fijnste vond, vandaar dat ik na mijn opleiding verder ben gaan leren als Verzorgende IG. Ook tijdens deze studie heb ik veel praktijkervaring opgedaan in kleinschalige woongroepen en in de thuiszorg. Beide plekken bevielen mij goed.

Toch wist ik na het afronden van mijn studie niet direct wat ik na mijn opleiding moest gaan doen, waardoor ik een jaartje op een camping ben gaan werken. Dat beviel op zich prima, maar toch begon het weer te kriebelen. Ik had natuurlijk niet voor niets mijn opleidingen in de zorg afgerond. Ik heb gesolliciteerd bij wijkzorg en wijkverpleging in Deurne en in het gesprek gaf ik aan dat ik het moeilijk vond om een werkplek te kiezen. Dat was geen probleem, ik kreeg direct het aanbod om een dag in de week te werken op kleinschalig wonen Sint Jozefparochie in Deurne. Dit aanbod heb ik met beide handen aangenomen. Juist de afwisseling maakt mijn werk uitdagend.

Sinds begin 2019 werk ik bij de Zorgboog. Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen met dingen die ze zelf niet (meer) kunnen. De waardering van cliënten voor wat je doet, is hartverwarmend. In de thuiszorg zie je veel verschillende persoonlijkheden en leefomgevingen. Ik vind het bijzonder om me telkens aan te passen en mezelf open te stellen als gast bij iemand thuis. Bij het kleinschalige wonen is het juist de uitdaging om de mensen zo goed mogelijk op hun gemak te stellen en zich thuis te laten voelen."

Voor meer verhalen (voorbeelden) kun je kijken op www.ontdekdezorg.nl


Delen via: facebook icon linkedin icon email icon