Cookie policy

de Zorgboog gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar zorgboog.nl/cookies. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u de Zorgboog toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze websites. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen
phone icon

18 juni 2019

Leny van den Heuvel

"Je bent nooit te oud om te leren", vertelt Leny van den Heuvel (70). Zij is twee ochtenden per week werkzaam als vrijwilliger in het dagactiviteitencentrum en twee à drie ochtenden per week als Helpende in woonzorglocatie Ruijschenbergh in Gemert.

Leny van den Heuvel

"In 2020 ben ik vijftig jaar gediplomeerd verzorgende. Vanaf mijn zestiende werkte ik al in de ouderenzorg. Na de geboorte van mijn twee kinderen, ben ik er zes jaar tussenuit geweest, maar gauw genoeg daarna rolde ik weer in het vak en dat is tot aan mijn pensioen zo gebleven. Mijn man is een echte huismus, ik ben dat niet. Hij was eerder met pensioen dan ik. Toen voor mij de tijd naderde om met pensioen te gaan, dacht ik: Ik ga eerst een half jaar 'vakantie' houden!

Genieten van elke dag
Maar na twee maanden was ik het thuis zitten al moe. Er ging geen wekker meer af en ik was mijn ritme kwijt. Je moet iets hebben om je bed voor uit te komen. Elke dag koffie drinken bij de buurvrouw of telkens buiten de deur lunchen met je man, gaat ook vervelen. Zoals de meeste mensen van mijn leeftijd, heb ik het een en ander meegemaakt in het leven. Elk huisje heeft zijn kruisje. Daarom moet je nooit denken: "Als ik met pensioen ben, dan ga ik eens lekker genieten", want dan ben je te laat. Je moet genieten van elke dag, of je nu werkt of niet.

Ik wist eigenlijk pas wat ik miste, toen ik weer aan het werk ging. Ik was al werkzaam als vrijwilliger bij Ruijschenbergh en werd aangesproken door een leidinggevende die ik al kende van vroeger. Hij vroeg of ik interesse had om een aantal uren in de zorg te gaan werken en stelde voor om over de mogelijkheden te praten met de medewerkers van de Werkboog. En zo is het balletje gaan rollen.

Geluk
Collega's hebben is fijn en ik geniet enorm van wat ik doe. Ik vind het bijvoorbeeld fijn om de ouderen te helpen met wassen een aankleden, zodat ze zich goed voelen en blij en tevreden zijn. Dat geeft mij heel veel voldoening. Het zijn eigenlijk heel veel 'kleine' momenten bij elkaar die het werken in de zorg zo mooi maken. De dankbaarheid en tevredenheid van de ouderen. En als ze zeggen: "Ach, wat ben ik blij dat je er weer bent, ik heb je gemist!"

Misschien zijn er meer mensen zoals ik die thuis zitten en best een aantal uren in de zorg zouden willen werken. Als je er achter staat en je voelt je er goed bij, dan moet je het gewoon doen! Ik voel het als een geluk dat ik dit werk kan doen. Een nichtje van mij is verpleegkundige. Zij zegt: "Eens in de zorg, altijd in de zorg." Dat ben ik met haar eens. Als je besmet bent, raak je het nooit meer kwijt!"


Delen via: facebook icon linkedin icon email icon