Cookie policy

de Zorgboog gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar zorgboog.nl/cookies. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u de Zorgboog toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze websites. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen
phone icon

09 februari 2018

Dankbaarheid

Ken je dat gevoel? Wanneer je thuis komt van je werk en denkt: Wat heb ik toch een dankbaar beroep. Dat gevoel ken ik als kraamverzorgster wel.

Ingrid van Veggel

Er bestaat niets mooiers dan in de eerste week een gezin te helpen met hun pasgeborene. Het gezin komt in een hele nieuwe fase terecht en hierin speel ik als kraamverzorgende een grote rol.

Een van mijn taken is om prille ouders te voorzien van informatie. Gedurende de eerste dagen geef ik dan ook veel advies en instructies. Ook doe ik handelingen voor zoals: Hoe houd je een baby vast? En hoe verschoon je een luier? Ik merk dat mensen dit fijn vinden. Naarmate de dagen vorderen, laat ik de ouders zo veel mogelijk zelf doen, zodat ik zeker weet dat ik na acht dagen met een goed gevoel de deur uit kan.

Spontane opmerkingen zoals: "Zonder jou was het nooit gelukt", "Kun je niet een paar dagen langer blijven?", "Wat zijn wij blij geweest met jou" en "Dankjewel voor alles" maakt dit beroep voor mij zo fijn en dankbaar.

 

 


Delen via: facebook icon linkedin icon email icon