Mantelzorg­ondersteuning

In Nederland verlenen dagelijks 2,5 miljoen mensen mantelzorg. Dat wil zeggen dat zij langer dan drie maanden, meer dan acht uur per week zorgen voor een chronisch zieke partner, langdurig ziek kind, familielid, vriend of vriendin. Als mantelzorger kiest u hier niet voor, het overkomt u.

Onmisbare aanvulling

De Zorgboog ziet mantelzorgers als een onmisbare aanvulling op de professionele zorg. Als mantelzorger bent u een samenwerkingspartner als het gaat om de zorg voor uw familielid of naaste. U bent een onmisbare aanvulling op onze professionele zorg. De Zorgboog ziet de mantelzorger als samenwerkingspartner in de (thuis)zorg. Wij weten ook dat mantelzorg veel van u vraagt, want u doet dit naast uw eigen drukke bestaan. Bij ons kunt u terecht voor mantelzorgondersteuning en respijtzorg, zodat u er voor kunt kiezen dat er ook een beetje voor u wordt gezorgd.

Ondersteuning en zorg

Vaak neemt de zorg voor een ander zoveel tijd en energie in beslag dat de mantelzorger er zelf bij inschiet. Wij kunnen u helpen, bijvoorbeeld met diensten ter ondersteuning zoals personenalarmering en zorg in beeld. Maak gebruik van de gemaksdiensten van onze ledenorganisatie Zorgboogextra of volg een cursus voor mantelzorgers. Ook behandelcentrum Zorgboog in Balans is er voor mantelzorgers, bijvoorbeeld met advies over het voorkomen van overbelasting. En als u even niet in staat bent om zorg te verlenen, kunt u gebruiken maken van respijtzorg, bijvoorbeeld via een tijdelijk verblijf in eén van onze locaties. Of in het Vitassist Zorghotel.

Zelfstandig en comfortabel leven

Wij begrijpen dat u zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel in uw eigen appartement of woning wilt blijven wonen. Als dat minder makkelijk gaat, betekent het niet direct dat u uw woning moet verlaten. De Zorgboog biedt dan verschillende mogelijkheden voor zorg en ondersteuning thuis. Onze wijkzorg en wijkverpleging omvat vele vormen van zorg en wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Ons werkgebied bestaat uit de gemeenten Helmond, Gemert-Bakel, Laarbeek, Someren, Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo en Nuenen. In al deze plaatsen komt u onze wijkteams tegen.