Revalidatiezorg


Onze cliënten waarderen onze dienstverlening met een 8,3!

Geriatrische revalidatie

Wilt na een heup- of knieoperatie weer goed leren bewegen? Of zo zelfstandig mogelijk leren leven na een beroerte (CVA)? Met onze geriatrische revalidatiezorg werken we samen aan het zo volledig mogelijk opheffen van (de gevolgen van) uw beperking. Onze jarenlange kennis en ervaring rond revalidatie en herstel zetten we graag voor u in.

Helder programma

Geriatrische revalidatie is kortdurende revalidatie en de behandeling van (meestal) ouderen die door een ongeval of ziekte lichamelijke beperkingen hebben gekregen en daarvan graag zo goed mogelijk willen herstellen. Samen met u stellen we een helder revalidatieprogramma op waarbij we duidelijke afspraken maken. De revalidatie is erop gericht u weer zo snel mogelijk terug te laten keren naar uw thuissituatie. Is dit niet haalbaar, dan kijken we samen naar andere passende oplossingen.

Locaties

De Zorgboog biedt geriatrische revalidatiezorg op locatie Vitassist in Helmond Suytkade, op afdeling de Regenboog in het Elkerliek Ziekenhuis en op een groepswoning in woonzorgcentrum Keyserinnedael. Alle locaties bieden een geschikte omgeving om te herstellen en te oefenen, individueel of in een groep. Ze zijn ingericht met een ruime individuele slaapkamer, een sfeervolle huiskamer en moderne voorzieningen. 

Meer informatie vindt u in de folder Geriatrische revalidatiezorg of bekijk de filmpjes hieronder:

Alles is revalidatie, 24 uur per dag

Op onze revalidatieafdelingen werken met een therapeutisch revalidatieklimaat. Dat betekent dat alle activiteiten en zelfs de rustmomenten in het teken staan van uw revalidatie en herstel. Daar horen bijvoorbeeld ook alledaagse dingen zoals het wassen, aankleden, gordijnen open doen en broodsmeren bij. Samen met u werken en trainen we u om zo zelfstandig mogelijk alle activiteiten (weer) uit te voeren, binnen uw mogelijkheden en beperkingen.