Casemanager dementie

U hebt te maken met dementie, maar wilt uiteraard zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De Zorgboog staat klaar voor u en uw familie. Onze casemanager dementie geeft persoonlijk advies en begeleiding op maat.

Begeleiding voor u en uw naasten

Dementie is niet één ziekte, maar een verzameling van verschijnselen zoals geheugenverlies, moeite met aangeleerde vaardigheden en verandering van gedrag. Dit heeft impact op uw leven, maar ook op dat van uw familie en naasten. De casemanager dementie biedt begeleiding  vanaf het moment dat er sprake is van een vermoeden van dementie.

Opname uitstellen of voorkomen

De casemanager zorgt ervoor dat uw zorg op rolletjes loopt. Hierdoor kan opname in een verpleeghuis worden uitgesteld en soms zelfs worden voorkomen.De casemanager is een verpleegkundige met kennis van de dementie- en mantelzorgproblematiek. Ook weet zij de weg in ‘zorgland’, zodat ze de benodigde zorg en ondersteuning efficiënt kan regelen.

De wijkverpleegkundige van de Zorgboog

Gaat het wat minder gemakkelijk thuis? Maakt u zich zorgen over uw gezondheid of voelt u zich niet veilig? De wijkverpleegkundige kan helpen. Samen met u bekijkt ze waar u hulp en ondersteuning bij kunt gebruiken. Zij helpt u oplossingen te vinden. Bijvoorbeeld door hulp van mensen in uw omgeving of door vrijwilligers.

Als professionele zorg nodig is, kan de wijkverpleegkundige zelf een indicatie stellen. Met onze jarenlange kruiswerkervaring bent u verzekerd van deskundige en vertrouwde zorg. Wij bieden u bovendien een compleet pakket van wonen, welzijn en zorg.