Extra ondersteuning

Naast alle zorg en ondersteuning die de verpleegkundigen en artsen op de consultatiebureaus bieden kun je meer verwachten van het team Jeugdgezondheidszorg van de Zorgboog

Video hometraining

Er zijn momenten in een gezinssituatie die vragen om extra ondersteuning. Video hometraining kan hierbij helpen. Deze methode is een vorm van intensieve gezinsbegeleiding, waarbij in je thuissituatie video-opnames worden gemaakt. Je krijgt daarbij op een positieve manier inzicht in het contact tussen jezelf en je kind(eren). Als je meer wilt weten hierover, lees dan de folder.

Triple P

Triple P staat voor 'Positief Pedagogisch Programma'. Dit programma helpt ouders van kinderen in de leeftijd van 0-16 jaar bij de opvoeding. Jeugdgezondheidszorg van de Zorgboog werkt met Triple P.

Voedingsadvies

De artsen en verpleegkundigen van de Zorgboog hanteren de voedingsadviezen van het Voedingscentrum. In specifieke situaties schakelen zij diëtisten in die werkzaam zijn binnen de Zorgboog. Deze diëtisten zorgen bijvoorbeeld voor de begeleiding van ouders met een kindje met koemelkallergie.

BOBP

Als je zwanger bent kan BOBP jou (en jouw partner) professionele ondersteuning bieden. Wat we doen is om (aanstaande) ouders met bijzondere problemen te helpen, zodat ouders de juiste begeleiding en hulp krijgen tijdens de zwangerschap en de periode erna. We helpen je met allerlei zaken om je goed voor te bereiden op de bevalling, zodat jij en je baby een goede start maken. Door het ontvangen van hulp van BOBP voel je je gesterkt in de toekomstige rol als ouder. Als je hier meer over wilt weten, lees dan de folder.

Specialistische verpleging thuis

Specialistische verpleging van de Zorgboog is er voor kinderen van alle leeftijden die in de thuissituatie behoefte hebben aan ondersteuning bij specialistische handelingen. Denk hierbij aan katheteriseren, sondevoeding, pijnbestrijding en antibioticatoediening via infuus. Lees meer over specialistische verpleging thuis.